Вести

Срећни Новогодишњи и Божићни празници


Срећни новогодишњи и Божићни празници

Опширније

Главни одбор ДС одржан у УК Палилула

Седница Главног одбора ДС у УК Палилула (Фото сервис ДС)Београд, Палилула, 13. децембра 2014.

Вучић лажним обећањима вређа интелигенцију грађана

Председник Демократске странке Бојан Пајтић изјавио је да посланици ДС у републичком парламенту неће гласати за нови буџет Србије, не зато што је ДС опозициона странка, већ зато што је рестриктиван и гура земљу у рецесију.

Пајтић је на седници Главног одбора ДС, која је почела минутом ћутања због смрти ватерполо селектора и члана Демократске странке Ненада Манојловића, изнео став странке да у Скупштини Србије неће гласати за буџет јер "смањује плате и пензије уместо да укида непотребне субвенције".

"Нећемо да гласамо за буџет јер смањује субвенције у пољопривреди, највиталнијој и једној од најзначајнијих грана привреде. Нећемо да гласамо јер буџет говори да је залагање владе против сиве економије декларативно, и јер влада прича једну ствар када је реч о борби против сиве економије, а потпуно се другачије понаша у пракси, што је неприхватљиво", рекао је Пајтић.

Пајтић истакао да се последњих година социјално-економска ситуација у земљи драстично погоршала, да јој прети егзодус образованог становништва, да привреда срља у колапс и поручио српском премијеру да позове сав интелектуални потенцијал земље како би заједно радили на решавању проблема у којима се Србија налази.

Опширније

Бојан Пајтић разговарао са грађанима Палилуле и Старог Града


У склопу обиласка општина и градова по целој Србији, председник Демократске странке др Бојан Пајтић разговарао је са грађанима и грађанкама са Старог града и Плилуле у препуној великој сали општине Стари град. 
Присутни су имали приику да поставе питања председнику Демократске странке о свим актуелним политичким дешавањима у земљи, али и о ситуацији у странци. Др Бојан Пајтић је истакао да се катастофална ситуација у држави сваким даном додатно погоршава, да имамо највећи пад динара у историји у односу на евро, рекордну незапосленост у региону, гушење слободе говора и права на другачије мишљење, медијску цензуру и терор режимских таблоида. Председник ДС је оценио да је жеља Александра Вучића да уништи средњу класу тако што наставницима, професорима, лекарима, војницима и другима узима велики део плате, а све у циљу стварања послушних поданика уместо свесних и одговорних грађана који контролишу власт. Он је упозорио и на то да се власт у Београду поиграва са грађанима својим неодговорним потезима и захвалио се руководству странке на Старом граду и на Палилули које на прави начин успева и поред свих притисака да пружи грађанима прилику за пристојан живот.

Присутнима се обратио и председник Градског одбора Демократске странке Београд Балша Божовић који је оштро осудио одлуку Владе Србије о смањењу плата и пензија и подсетио присутне да Демократска странка већ увелико прикупља потписе против овакве одлуке. Он је рекао и да је Демократска странка једина организација у земљи која има храбрости да се супротстави неспособној власти и у Београду и на републичком нивоу.

Домаћини овог скупа били су председници Општинских одбора Стари град и Палилула Марко Бастаћ и Предраг Спасојевић

Опширније

Адреса одбора

Демократа

...цени стручност, прецизност и професионалност. Није аљкав, нити склон јавашлуку.